Україні «нарахували» лідерство серед країн СНД

Вівторок, 5 липня 2016, 18:23
Світовий індекс соціального розвитку підготовила американська неурядова організація Social Progress Imperative за підтримки міжнародної консалтингової компанії Deloitte.
Україні «нарахували» лідерство серед країн СНД

Україна, посівши 63 місце з 133, випередила країни СНД. Про це йдеться в дослідженні Social Progress Imperative, переданому УНІАН. Індекс був складений на основі оцінки 53 різних параметрів, що включають рівень розвитку охорони здоров'я, освіти, доступу до житла, захисту прав, толерантності. В цьому році, як зазначається у дослідженні, Україна отримала середній бал 66,4 із 100 можливих.

Разом з тим, дослідження не наводить порівняльні дані Індексу за попередні роки. «Незважаючи на соціальні, політичні та економічні труднощі, Україна за рівнем Індексу соціального розвитку випередила всі країни СНД. Так, Білорусь посіла 66-е місце, Вірменія – 67-е, а Росія – 75-е, – йдеться в дослідженні. – Україна традиційно демонструє відносно високі показники у сфері доступу до вищої освіти та до базових знань». Досить низькі результати наша країна продемонструвала у сфері корупції, за рівнем злочинності, по доступності житла, стану навколишнього середовища, здоров'я і довголіття, а також свободі вибору життєвого шляху.

«Лідером індексу стала Фінляндія. Канада і Данія посіли друге і третє місця відповідно. До першої десятки також увійшли Австралія, Швейцарія, Швеція, Норвегія, Нідерланди, Велика Британія та Ісландія. Другу десятку сформували країни ЄС і США. Дві найбільші після США економіки світу – Китай та Індія – посіли 84-е і 98-е місця відповідно», – пише УНІАН.

comments powered by HyperComments