Президент України заборонив амністію учасників АТО

Середа, 17 серпня 2016, 17:04
Петро Порошенко ветував закон про амністію у 2016 році, який поширюється, зокрема, на учасників і ветеранів АТО.
Президент України заборонив амністію учасників АТО

Про це сказано на сайті Верховної Ради - відповідний законопроект №4255 був повернутий із пропозиціями президента.

Верховна Рада прийняла цей закон 7 липня. Закон передбачає оголошення амністії на ті категорії засуджених, які є найбільш незахищеними, в тому числі неповнолітніх і жінок, а також чоловіків, які мають дітей у віці до 16 років або дітей-інвалідів, на інвалідів 1, 2 і 3 груп, хворих на туберкульоз , що мають онкозахворювання, осіб, які досягли пенсійного віку і учасників бойових дій, осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, які безпосередньо брали участь в АТО.

Основними критеріями для застосування амністії, згідно з документом, є незначна суспільна небезпека злочинів, які скоїв чоловік, який відбуває покарання, а також об'єктивні чинники - важка хвороба, похилий вік. Закон визначає категорію засуджених, до яких амністія не застосовується. Так, амністія не може бути застосована до осіб, «які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини, а також до осіб, які скоїли злочин, використовуючи службове становище (корупційні злочини)».

Нагадаємо, депутати Ради нині на канікулах до 6 вересня. 

Як повідомлялося раніше, керівництво ЗСУ вирішило, що офіцерські посади у військкоматах мають комплектуватися учасниками АТО.

comments powered by HyperComments