Військові навчання Росії можуть обернутися вторгненням в Україну

Четвер, 25 серпня 2016, 20:58
Представник української розвідки заявив, що російська влада може змінити мету нових військових навчань в будь-який момент
Військові навчання Росії можуть обернутися вторгненням в Україну

Саме таку думку висловив, коментуючи голошення в Росії раптової перевірки боєготовності прикордонних з Україною, військових округів, представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скибицький.

Як ередаэ "Радіо Свобода", розвідник заявив, що "цей процес спрямований на демонстрацію Росією своєї військової потужності, Ми не виключаємо, що задекларована мета цих навчань - перевірити боєготовність Збройних сил - може бути змінена в будь-який момент вищим державним керівництвом Росії.

За словами представника ГУР, загроза такої перевірки для України полягає насамперед у нарощуванні угруповання російських військ поблизу кордону з Україною. "Перш за все ми повинні згадати, що насамперед Росії були в минулі роки Навчання." Кавказ-2008 ". - Саме тоді теж створювалася ударне угруповання, яка була задіяна для агресивних дій на території Грузії Друге - потужне угруповання створювалася під час Олімпіади в Сочі 2014 року Після цього ці угруповання були задіяні в анексії Криму Третє - .. в 2014 році теж влітку були проведені навчання поблизу кордонів нашої держави, теж була раптова перевірка, була створена потужна угруповання російських військ у наших кордонів, потім зайшли на нашу територію і почали агресію . россии проти нашої держави Ось в цьому загроза для нашої держави ", - сказав він.

Скібіцький додав, що українська розвідка буде відслідковувати переміщення російських військ. Як повідомляв УНІАН, раптова перевірка боєготовності збройних сил Росії оголошена з 25 по 31 серпня в Південному, Західному і Центральним округах, а також на Північному флоті. Вона стосується і Повітряно-космічних сил, і ВДВ. Так, глава Міністерства національної оборони Польщі Антоні Мацеревич викликав командування Збройних сил щодо дій Росії.

comments powered by HyperComments