Поліція, на вимогу жителів села Лощинівка, відселить звідси циган (оновлено)

Неділя, 28 серпня 2016, 21:17
Ромі погодилися виїхати з села та завтра, 29 серпня, залишать його
Поліція, на вимогу жителів села Лощинівка, відселить звідси циган (оновлено)

В Одеській області роми погодилися виїхати з села Лощинівка Ізмаїльського району. Про це з посиланням на голову Ізмаїльської райдержадміністрації Валентину Стойкова передає ВВС.

Чиновниця розповіла, що рішення сільради про виселення ромів з Лощинівка не має юридичної сили. У той же час, за словами голови РДА, самі роми розуміють, що при таких умовах вони не зможуть спокійно жити в цьому селі, тому була досягнута домовленість про їх переїзді в інші населені пункти району.

"З 9:00 понеділка (29 серпня) поліція забезпечить охорону ромів, щоб вони могли спокійно вивезти свої речі", - йдеться в повідомленні.

У той же час в адміністрації не знають, скільки ромів виїде з села. За даними РДА, в Лощинівка проживає понад 50 представників ромської національності.

Стойкова також повідомила, що з ромами досягнута домовленість про те, що вони "дадуть нам перелік контактних осіб, з якими ми зможемо говорити про дотримання ними в подальшому порядку і дотриманні правил добросусідства".

Відзначено, що в самій Лощинівка будуть посилені заходи з охорони правопорядку, зокрема, створено будинок шерифа, посилена народна дружина.

Раніше повідомлялось, що поліція підготує документи про виселення представників ромської національності з села Лощинівка Одеської області, де в ніч на 28 серпня сталося резонансне вбивство 8-річної дівчинки. Про це повідомляє прес-служба ГУНП в області.

Зазначено, що в цьому селі Ізмаїльського району відбулася сходка села, на якій місцеве населення просило влади допомогти вирішити питання з виселенням мешканців ромської національності з населеного пункту.

За даними правоохоронців, які забезпечували правопорядок, на захід прийшло понад 150 жителів села.

"У ході бесіди люди просили владу допомогти вирішити питання з виселенням представників ромської національності з їх села. Це рішення підтримали присутні на заході. Людям було роз'яснено, що відповідні документи в установленому законом порядку будуть підготовлені і направлені компетентним органам", - йдеться в повідомленні.

Крім того, під час заходу в селі були помічені три жінки ромської національності, які намагалися потрапити до своїх домівок, щоб забрати речі.

"Побачивши їх, громадяни стали кричати, щоб вони покинули населений пункт. Щоб уникнути будь-яких конфліктних ситуацій, правоохоронці створили коридор і забезпечили можливість жінкам покинути село", - доповіли в відомстві.

Там також додали, що зараз односельці розходяться по домівках. У той же час співробітники поліції продовжують нести службу по охороні громадського порядку в селі Лощинівка, ситуація під контролем правоохоронців.

Що до підозрюваного у вбивстві дівчинки, то він не визнає своєї провини.

Про це заявила заступник начальника відділу комунікацій Одеської Нацполиции Анастасія Якубенко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"На даний момент провину свою не визнає, але є доказова база, яка дійсно підтверджує, що він причетний до даного правопорушення", - сказала Якубенко.

"Сам підозрюваний поки ніяких свідчень не дає", - зазначила представник Нацполиции.

За її словами, затриманий спочатку давав свідчення, потім відмовився від них.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одеській області спалахнули заворушення через вбивство дитини Так, в п'ятницю, 26 серпня, на околиці села Лощинівка в покинутому будинку було знайдено тіло дитини зі слідами насильницької смерті.

comments powered by HyperComments