Немає жодних підстав для подорожчання проїзду у маршрутках - віце-прем`єр-міністр

П'ятниця, 17 лютого 2017, 09:12
Розенко закликав місцеву владу вжити "жорстких заходів щодо перевізників"
Немає жодних підстав для подорожчання проїзду у маршрутках - віце-прем`єр-міністр

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко закликає місцеві органи влади вживати жорстких заходів щодо перевізників, які безпідставно підвищують вартість проїзду в маршрутних таксі, а громадян попросив активніше відстоювати свої права.

На його думку, перевізники спекулюють на підвищенні мінімальної заробітної плати, хоча насправді її розмір "жодним чином" не випливає на оплату праці водіїв маршруток.

«Заробітна плата водіїв маршрутних таксі складає, в середньому, від 4,5 до 15 тис. грн у залежності від регіону. Відповідно, ніякої необхідності не було приводити їхню оплату праці до розміру 3200 грн, адже вона і так значно вища», - зауважив Розенко.

Він зазначив, що місцеві мешканці мають ставити питання тим органам місцевого самоврядування, які вони обрали.

"Саме місцеві органи влади дають дозволи перевізникам працювати на тих чи інших маршрутах і разом з перевізниками встановлюють вартість проїзду. Відповідно, вони мають усі повноваження, щоб не допустити підвищення цін на проїзд у маршрутках", - підсумував віце-прем’єр-міністр.

Зазначимо, що у Харкові на деяких автобусних маршрутах ціни виросли на 0,5-1,0 грн.

Раніше повідомлялось, що в уряді обіцяють жорстко реагувати на необгрунтоване підвищення тарифів на проїзд у транспорті.

comments powered by HyperComments