Добровольці і волонтери в зоні АТО отримають грошову компенсацію за житло

Середа, 22 лютого 2017, 14:06
Урядом внесені відповідні зміни до постанови від 19.10.2017 №719
Добровольці і волонтери в зоні АТО отримають грошову компенсацію за житло

 Мінсоцполітики повідомляє: урядом прийнято постанову „Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей”.

Зазначеним актом внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів від 19.10.2017 №719 „Питання забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов” - з метою розширення кола осіб, яким може бути виплачено грошову компенсацію за належне їм житло. Зокрема, внесеними змінами таке право надано особам, які брали участь у добровольчих батальйонах, та особам, які здійснювали волонтерську діяльність в районі проведення антитерористичної операції.

Нагадаємо, Урядом з метою самостійного вибору та закупівлі житла розроблено механізм цільової грошової компенсації для придбання житла деяким категоріям осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членам їх сімей.

Законом України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” передбачено право першочергового забезпечення житлом інвалідів війни з числа учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції.

Зокрема, право щодо самостійного обрання та купівлі житла надано сім’ям загиблих осіб, визначених абзацами 5-8 пункту 1 статті 10, а також особам з інвалідністю І-ІІ групи, визначених абзацами 11-14 частини другої статті 7 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", та особам, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, та потребують поліпшення житлових умов

Вказана категорія осіб самостійно обиратиме найбільш прийнятне для них житло та купуватиме його за рахунок коштів грошової компенсації наданої Урядом.

Це надасть змогу ефективно використовувати бюджетні кошти та уникнути незадоволення житлом, придбаним органами державної влади, для вищезазначеної категорії населення.

Раніше повідомлялось, що за два з половиною роки війни на Донбасі загинуло 208 харків`ян.

comments powered by HyperComments