Гройсман анонсував ліквідацію податкової міліції

Середа, 22 березня 2017, 15:54
Служба фінансових розслідувань - її більш демократична правоприємниця
Гройсман анонсував ліквідацію податкової міліції

"Мова йде про те, щоб ліквідувати податкову міліцію, вже остаточно, ліквідувати економічнуслужбу Національної поліції, і ліквідувати відповідний економічний підрозділ у Службі безпекиУкраїни. Ліквідувати, створити єдину службу фінансових розслідувань, яка будевисокоінтелектуальною, якісною з точки зору недопущення економічних злочинів проти держави. Це дуже добрий крок вперед щодо створення нормального бізнес-клімату", - зауважив Прем’єр-міністр України  Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр зазначив, що минулого тижня зустрічався із силовиками для обговорення шляхів перешкоджання зловживанням контролюючих структур.

"Від кожної служби має піти чіткий сигнал вниз: перестаньте "кошмарити" бізнес, створюйте нормальні умови, підтримуйте чесний, "білий" бізнес. Зрозуміло, з тими, хто працює проти держави, ухиляється від сплати податків, породжує якісь схеми, з ними треба жорстко діяти, але 99%підприємців - абсолютно добросовісні, і їх треба захищати, допомагати і не заважати, що найголовніше", - підкреслив Глава Уряду.

"Служба фінансових розслідувань - один з системних кроків, який дозволить забрати ці різноманітні перепони, які створюються відповідні служби економічного характеру", - наголосивПрем’єр-міністр.

Нагадаємо, що 34 харків'янина за рік стали мільйонерами. Свій мільйон кожен з них отримав по-своєму. Але загальна тенденція - міліонерами вони стали не завдяки зарплаті, а через доходи із різних джерел: від продажу нерухомості, спадщини, дивідендів, іноземних доходів.

Також харків`янам нагадали, скільки платити за нерухомість. Нові ставки податку діють у Харкові з 1 березня.

Ставки податку на нерухоме майно (житлова та нежитлова нерухомість), відмінне від земельної ділянки визначаються у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, визначеної на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв.м. бази оподаткування.

Для об’єктів житлової нерухомості ставка податку з березня поточного року становить 1 відсоток. Тобто 32 грн. за 1 кв.м.

 

comments powered by HyperComments