Усі польські консульські установи в Україні будуть тимчасово зачинені

Середа, 29 березня 2017, 17:31
Таким чином Польща відреагувала на обстріл свого консульства в Луцьку
Усі польські консульські установи в Україні будуть тимчасово зачинені

Ми підтверджуємо, що 29 березня ц.р., після опівночі за місцевим часом, у будинку Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. Посольство Польщі в Україні відразу направило відповідну дипломатичну ноту в МЗС України, - пишуть  польські дипломати.

Віце-міністр Я.Дзєдзічак висловив глибоку стурбованість і обурення фактом обстрілу Генерального Консульства Польщі в Луцьку. Він наполегливо вимагав, аби українська сторона застосувала рішучі і негайні дії з метою виявлення і покарання виконавців, а також забезпечила ефективну цілодобову охорону польських дипломатично-консульських установ, акредитованих на території України.

Одночасно віце-міністр Я.Дзєдзічак повідомив, що до часу, поки вищеназвані очікування Польської сторони не будуть виконані, усі польські консульські установи в Україні будуть зачинені. Незвачаючи на закриття консульських установ, консули Республіки Польща будуть надавати необхідну допомогу громадянам Польщі.

Як раніше писала «Справжня Варта», у Луцьку, в ніч на 29 березня, прогримів вибух у генеральному консульстві Польщі. Ймовірно, будівлю було обстріляно зі зброї, схожої на гранатомет.

comments powered by HyperComments