В Україні виникла ідея перенести День космонавтики на іншу дату

Середа, 12 квітня 2017, 22:01
Днем української космонавтики пропонується вважати дату початку польоту в космос не Гагаріна, а Каденюка.
В Україні виникла ідея перенести День космонавтики на іншу дату

Мета акції - переорієнтувати світогляд громадян на те, що «зроблено українцями для українців»

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко ініціює перенесення дати святкування Дня космонавтики з 12 квітня на 19 листопада. Про це він заявив в ході сьогоднішнього засідання Кабінету міністрів.

«Ми повинні переорієнтувати наше світогляд на те, що зроблено українцями для українців. Якщо у нас сьогодні День космонавтики, радянський, по суті, ми повинні звернутися до президента Петра Порошенка, щоб він видав указ, як він зробив це, перенісши День захисника вітчизни з 23 лютого на 14 жовтня, створивши День захисника України», – пояснив Кириленко .

Цю ініціативу віце-прем'єр висунув в ході обговорення урядом проекту закону про скасування всіх прийнятих в УРСР і СРСР нормативно-правових актів.

Кириленко пояснив, що першим космонавтом СРСР був Юрій Гагарін, а першим космонавтом незалежної України - Леонід Каденюк, і запропонував встановити Днем української космонавтики дату початку польоту в космос Каденюка.

Український космонавт Леонід Каденюк в 1997 році здійснив короткостроковий (15 діб 16 годин) космічний політ в якості спеціаліста з корисного навантаження на американському космічному кораблі-шатлі «Колумбія» (STS-87). Політ тривав з 19 листопада по 5 грудня.

У перший раз під час польоту Каденюка в космосі побували тризуб, український прапор і пролунав гімн незалежної України.

comments powered by HyperComments