Стало відомо, куди повезуть львівське сміття

П'ятниця, 21 квітня 2017, 18:04
Підписано меморандум між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою, Львівською міською радою та органами місцевого самоврядування
Стало відомо, куди повезуть львівське сміття

Як повідомляє "Справжня Варта. Львів", підписання відбулося 21 квітня під особистим кураторством віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона.

В. Кістіон подякував міським головам, які відгукнулись і погодились допомогти у вирішенні півторарічної проблеми Львова.

У свою чергу, голова Львівської ОДА Олег Синютка наголосив, що громади області є співчутливими:

“Попри велику брехню і політичну тріскотню, не було жодного дня, коли сміття з міста не вивозилося б на полігони області. Ми тричі допомагали Львову зі сміттям і цей меморандум допоможе вирішити проблему, а сміттєпереробний комплекс має бути побудований не тільки для Львова, але й для області. Замість того щоб безумно витрачати кошти на ефемерні перевезення сміття по Україні, краще щоб вони йшли безпосередньо у громади Львівської області”, - зауважив Олег Синютка.

Сміття зі Львову вивозимуть у Белз, Борислав, Броди, Буськ, Великі Мости, Дрогобич, Жидачів, Золочів, Миколаїв, Мостиська, Новояворівськ, Перемишляни, Рава-Руська, Радехів, Самбір, Сокаль, Старий Самбір, Стрий, Червоноград.

Також на Львівщині побудують сміттєпереробний завод. Громадська наглядова рада контролюватиме вивіз сміття з міста Львова.

Меморандум вступає у силу з часу його підписання і буде діяти два роки. За цей час місто має вирішити питання із будівництвом сміттєпереробного комплексу.

"Підписанню цього Меморандуму передувала клопітка праця органів обласної влади та місцевого самоврядування. Він визначає чіткі кроки, часові межі та фінансові ресурси врегулювання проблеми, що склалася, - наголосив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка. - Це лише початок великого шляху, підсумком якого має стати будівництво сучасного сміттєпереробного заводу на території області. Він, зокрема прийматиме ТПВ як із населених пунктів області, так і з міста Львова. Також ми знайшли фінансове розв'язання проблеми. Відтак, завдяки виконаній роботі та цьому документові від сьогодні матимемо системний підхід до вирішення проблеми із вивезенням ТПВ на території області".

Як раніше писала «Справжня Варта», харківський мер Геннадій Кернес розповів, що отримав два індивідуальних листа зі Львова — від Андрія Садового та від директора приватної фірми з проханням приймати львівське сміття.

На думку Кернеса, міський голова Львова Андрій Садовий сам винен у тому, що проблема вивезення та утилізації твердих побутових відходів набула у його місті критичного характеру.

Вирішення цього питання, на думку мера Харкова, - прерогатива територіальної громади, тому він особисто робити це не візьметься.

“Так ми живемо на Сході України, а Садовий живе в західній частині України. Скажіть, будь ласка, кому було б швидше й простіше знайти інвесторів правильних і побудувати завод, і давно забути про проблему утилізації твердих побутових відходів?”, - сказав харківський мер. 

comments powered by HyperComments