Сьогодні поховають Блаженнішого Любомира в крипті Патріаршого собору

Понеділок, 5 червня 2017, 09:01
Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко попрощався із колишнім предстоятелем УГКЦ кардиналом Любомиром Гузаром
Сьогодні поховають Блаженнішого Любомира в крипті Патріаршого собору

«Для кожного він знаходив абсолютно унікальні слова. Багатогодинні розмови і зустрічі з ним заряджали, незважаючи нібито на зовнішню неміч, твердим оптимізмом. Він є справжнім нащадком Андрія Шептицького, Йосипа Сліпого і відігравав надзвичайно важливу роль не лише для Української греко-католицької церкви, не тільки для всієї нашої держави, а й для всього світового українства», - наголосив Петро Порошенко, - повідомляє «Справжня Варта».

На переконання Глави держави, саме Блаженіший Любомир об’єднував Україну, забезпечував її соборність словом, думкою та молитвою.

«Його слово насправді відігравало надзвичайно важливу роль і в захисті української волі, української свободи, територіальної цілісності і нашого українського суверенітету», -  зазначив Президент.

«Я твердо вірю, що зараз, коли він відійшов до Господа, його молитва за Україну, за український народ, за наше майбутнє буде ще сильнішою. Вічна пам’ять і земля пухом Блаженніший Любомир», - додав Петро Порошенко.

Як раніше писала «Справжня Варта», колишній предстоятель УГКЦ Любомир Гузар помер 31 травня. До Кафедрального собору на березі Дніпра з самого ранку продовжують приходити багато вірян і небайдужих людей, аби віддати останню шану Блаженнішому. До цього зі святим отцем прощалися у Львові.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments