На честь Архієпископа Йосифа Сліпого випущено пам'ятну монету

Середа, 21 червня 2017, 12:03
Монету номіналом 2 гривні введено в обіг
На честь Архієпископа Йосифа Сліпого випущено пам'ятну монету

У Національному банку України презентували пам’ятну монету, яка присвячена пам’яті одного з найвизначніших мужів Вселенської Церкви ХХ сторіччя Блаженнійшого Верховного Архієпископа Йосифа Сліпого, - повідомляє «Справжня Варта».

Заступник начальника відділу нумізматичної продукції та маркетингу Департаменту грошового обігу Національного банку України Вікторія Сузанська зазначила, що монету випустили номіналом 2 гривні, вона поповнила серію "Видатні особистості України", її виготовлено з нейзильберу, категорія якості карбування – "спеціальний анциркулейтед", маса – 12,8 г, діаметр – 31,0 мм, тираж – 35 000 штук. Гурт монети – рифлений, - уточнили у прес-службі Нацбанку.

Як раніше писала «Справжня Варта», Нацбанк не підтверджує випуск нової 1000-гривневої банкноти.

Як повідомили у прес-службі Національного банку України, "Зважаючи на поширення у ЗМІ інформації про те, що надрукована банкнота номіналом 1000 гривень, вважаємо необхідним роз'яснити наступне. Інформація про банкноти України нових зразків до офіційного повідомлення НБУ про них є державною таємницею. Тож лише після рішення правління про введення в обіг банкнот нових зразків, НБУ повідомлятиме про це".

Раніше ЗМІ повідомили, що нова банкнота таки затверджена і на ній портрет академіка Володимира Вернадського.

В той же час нардеп від "Народного фронту" Михайло Гаврилюк опублікував на своїй сторінці в Facebook фото ескізу банкноти номіналом 1000 гривень із портретом письменника Пантелеймона Куліша.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments