Мінздоров'я допоможе курцям

Середа, 21 червня 2017, 13:03
Для бажаючих позбутися цієї шкідливої звички запущено новий сервіс
Мінздоров'я допоможе курцям

В Україні запустили професійний сервіс з надання допомоги тим, хто хоче кунути курити. Сервіс складається з «гарячої» телефонної лінії та веб-сайту Stopsmoking. «Гаряча» телефонна лінія 0-800-50-55-60 безкоштовна для дзвінків зі стаціонарних та мобільних телефонів з території України, - повідомляє «Справжня Варта»

На сайті можна отримати консультацію, поставивши запитання через онлайн-чат або надіславши запит через електронну пошту. На сьогодні сервіс працює з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 15:00.

Наталія Король, фахівець із неінфекційних захворювань Бюро ВООЗ в Україні наголосила: «Створення сервісів з надання допомоги у припиненні куріння – одна із вимог Статті 14 Рамкової Конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну. Виконання заходів, передбачених Конвенцією таких, як заборона реклами тютюну, звільнення громадських місць від тютюнового диму, запровадження нових попереджень на сигаретних пачках та багато інших сприяють тому, що люди починають відмовлятися від куріння. І саме на цьому етапі вкрай важливо надати їм професійну допомогу та підтримку для того, аби кожен курець міг досягти успіху та кинути курити назавжди».

Як раніше писала «Справжня Варта», 1 квітня 2017 року стартувала Урядова програма «Доступні ліки». Пацієнти тепер можуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою.

За два місяці роботи програми з’явилися додаткові запитання. Відтак, Міністерство охорони здоров'я підготувало роз’яснення.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments