Дитячі табори в Україні відтепер під посиленим контролем

Субота, 8 липня 2017, 14:41
Петро Порошенко підписав Закон України № 2081-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей, збереження мережі дитячих оздоровчих закладів».
Дитячі табори в Україні відтепер під посиленим контролем

Про це повідомляє прес-служба ХОДА, передає "Справжня Варта".

Закон був прийнятий ВР України 6 червня 2017 року.

Документ удосконалює правове регулювання забезпечення реалізації прав дітей, передусім – соціально вразливих категорій, на оздоровлення та відпочинок.

Законом розширюється перелік категорій дітей, які мають право на оздоровлення та відпочинок коштом державного і місцевих бюджетів, коштом підприємств, установ та організацій, професійних спілок та фондів, добровільних внесків юридичних та фізичних осіб, інших джерел. Також документом уточнюються повноваження державних органів у сфері оздоровлення та відпочинку дітей, порядок утворення, реорганізації та ліквідації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, встановлюється відповідальність за неподання або подання не в повному обсязі відомостей для внесення до Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей.

Як раніше писала «Справжня Варта», 702 пришкільних табори розпочали роботу з 29 травня, а з 1 червня, як дізналася «Справжня варта», дітей почнуть приймати заміські табори.

Всього в оздоровленні дітей влітку будуть задіяні 744 установи області. З них понад 700 - це пришкільні табори, 28 - стаціонарні, а також табори праці та відпочинку.

Крім того, понад 7 тисяч дітей соціально незахищених категорій зможуть оздоровитися в таборах за межами Харківської області. Кошти на закупівлю путівок було виділено з обласного бюджету.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments