Кабмін додатково спрямував 300 млн грн на програму «теплих» кредитів

П'ятниця, 14 липня 2017, 00:42
Уряд прийняв рішення перерозподілити частину коштів, передбачених у бюджеті на фінансування Фонду енергоефективності, та спрямувати їх на фінансування програми «теплих» кредитів.
Кабмін додатково спрямував 300 млн грн на програму «теплих» кредитів

Таке рішення було прийнято 12 липня, повідомляє «Справжня Варта».

Сума виділених коштів склала 300 млн грн, з яких:

- близько 260 млн грн буде надано фізичним особам на утеплення індивідуального житла;

- майже 10 млн грн - на заміну котлів;

- майже 30 млн грн - на енергоефективні заходи для ОСББ/ЖБК.

«Завдяки цьому рішенню ще, як мінімум, 65 тисяч родин зможуть скористатися програмою безповоротної фінансової допомоги на утеплення житла та заміну газових котлів», - наголосив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

«Додаткове виділення коштів свідчить про підтримку населення у питаннях енергоефективності та підготовки до чергового опалювального сезону. Завдяки програмі родини чимало заощаджують під час проведення енергоефективних заходів, а потім менше сплачують за комунальні послуги. Разом з цим, помешкання стають комфортнішими для проживання й навіть зростають у ціні. Але найважливіше, що кожен учасник програми може розраховувати на державну підтримку при утепленні житла»,  – зауважив голова Держенергоефективності .

На урядовому порталі нагадують, за весь час дії програми «теплих» кредитів - з жовтня 2014 року і по сьогодні - близько 280 тис. родин отримали безповоротну фінансову допомогу на енергоефективні заходи у розмірі майже 1,5 млрд гривень.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments