З України видворили чергову кремлівську профуру

Середа, 26 липня 2017, 22:11
СБУ примусово повернула до РФ кореспондентку, яка працювала на телеканали «Россия-1» та «Россия-24».
З України видворили чергову кремлівську профуру

Служба безпеки України відправила геть т.з. журналістку Марію Князєву, котра під псевдонімом «Саушкіна» працювала на телеканали «Россия-1» та «Россия-24», повідомляє «Справжня Варта».

Використовуючи зв’язки з проросійськи налаштованими представниками українських медіа та експертами, Саушкіна-Князєва збирала інформацію про ситуацію в Україні, про діяльність вищих органів влади, силових структур. Ці дані використовувались нею для тенденційного висвітлення ситуації в Україні, повідомили в СБУ.

Наприклад, один з недавніх сюжетів цієї... «журналістки» присвячений Харкову. У ньому авторка говорила про серйозні проблеми з підготовкою до опалювального сезону, складнощами з працевлаштуванням і жалюгідному становищі великих заводів міста і області. При найближчому розгляданні «сюжету» можна знайти купу, м'яко кажучи, неточностей і упередженості, а насправді – відвертої брехні.

У ще одному матеріалі ця так завана Саушкіна пообіцяла занепад української телеіндустрії, якщо буде затверджений закон про 75% «мовних квот на мову», як це назвала авторка сюжету (мабуть, тут особиста образа).

У рамках протидії втручанню країни-агресора у вітчизняний медіа-простір та локалізації загроз в інформаційній сфері Марію Князєву примусово повернули на територію РФ із забороною в’їзду до України терміном на три роки.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments