Міністерство освіти внесло зміни у ЗНО

П'ятниця, 8 вересня 2017, 17:09
Зміни почнуть діяти з 2018 року
Міністерство освіти внесло зміни у ЗНО

Серед них - введено різні рівні складності на ЗОН з іноземної мови. Встановлено, що ЗНО-2018 проходитиме з 22 травня до 14 липня з 11 предметів. Визначено обов'язкові предмети, з яких повинні складати іспити випускники шкіл, - повідомляє «Справжня Варта».

Тест рівня В2 складатимуть випускники 2018 року, які зараховуватимуть результат ЗНО з іноземної мови як оцінку за державну підсумкову атестацію та вивчали цю мову на профільному рівні.

ЗНО-2018 проходитиме з 22 травня до 14 липня з 11 предметів:  українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова.

Кожен зареєстрований учасник має право скласти тести щонайбільше з 4 навчальних предметів. Випускникам шкіл результати ЗНО з 3 предметів зараховуватимуться як результати державної підсумкової атестації.

Ці учасники мають обов’язково скласти:
- українську мову і літературу;
- математику або історію України (на вибір);
- ще один предмет з переліку (історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова).

Зміст тестів відповідатиме програмам ЗНО, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 03.02.2016 № 77.
Окрім випускників шкіл, 2018 року ЗНО з української мови і літератури проходитимуть учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів, які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту. Таким учасникам результати тестування зараховуватимуться як оцінки за державну підсумкову атестацію для їхнього атестату про повну загальну середню освіту.

Зміни введені наказом МОН, який набирає чинності сьогодні, 8 вересня 2017 року.

Державна підсумкова атестація (ДПА) — випускні іспити, які складають випускники початкової (4 клас), основної (9 клас) та старшої (11 клас) школи, а також професійно-технічних і вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації в Україні. Державна підсумкова атестація проводиться наприкінці навчального року у навчальному закладі.

Як раніше писала «Справжня Варта», в Україні запровадили мобільний додаток для абітурієнтів.

Міністерство освіти запустило стартову версію мобільного застосування Єдиної державної електронної бази з питань освіти «Особистий електронний кабінет вступника».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments