Антимонопольний комітет стає "ціновим спецназом" Уряду

Середа, 20 вересня 2017, 16:06
Йому приписано розглянути обгрунтованість цінових коливань на продовольство
Антимонопольний комітет стає "ціновим спецназом" Уряду

Крім адмінзаходів, Уряд планує розвивати агрсекткор, утому числі за рахунок підтримки фермерства. Більше продуктів на ринку, більше пропозицій - менше ціни, - каже Гройсман.

"В контексті цін, треба, аби  працював Антимонопольний комітет. Він має відігравати роль органу, який не допускає створення штучних монополій, які можуть призводити у тому числі й до зростання цін», -  сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду, - повідомляє «Справжня Варта»

Володимир Гройсман підкреслив, що про штучне регулювання цін не йдеться. «Завдання – створити той рівень виробництва, який призведе до зниження цін. За декілька років це стане можливим. Зараз потрібно збільшити інвестування у тваринництво – це дасть результат. А далі – рослинництво, овочеві культури», - сказав Прем’єр-міністр.

Щодо підтримки агросектору: «Нам треба нарощувати потужності виробництва, аби збільшувати експорт та забезпечувати внутрішній ринок (і одночасно стабілізувати ціни). Збільшення виробництва – це нові робочі місця і плюс підтримка експорту, який сьогодні зростає".

Як раніше писала «Справжня Варта», "ми спробуємо низку заходів, які дозволять зупинити зростання /цін/", - заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, спілкуючись з журналістами в Одесі, - повідомляє «Справжня Варта».

В числі таких факторів Глава Уряду назвав стимулювання розвитку внутрішнього ринку та власного виробництва, зокрема в сегменті малого та середнього фермерства, яке працює не на експорт, а виключно на власний ринок.

Картопля здорожчає.Ціни на картоплю підвищаться вже до кінця вересня.

Причини - погодні умови. Пізні заморозки частково погубили урожай тих, хто рано посадив картоплю. А тижнева 40-ка градусна спека вдарила по пізнім сортам.

Також курячі яйця дійдуть до 30 гривень за десяток.

Сир - плюс кілька гривень. Чергового подорожчання слід очіувати до кінця року.

Такий прогноз надав глава Асоціації постачальників торговельних мереж України Олексій Дорошенко.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments