Церемонія посадки сакури стане імпульсом для розвитку відносин між Харківщиною та Японією - Світлична/ Доповнено

Четвер, 12 жовтня 2017, 13:48
Разом з послом Японії губернаторка заклала у ЦПКіВ ім. Горького алею сакур
Церемонія посадки сакури стане імпульсом для розвитку відносин між Харківщиною та Японією - Світлична/ Доповнено

Їм також допомагали воїни АТО. Після урочистої церемонії учасники акцї вирушили провідати пацієнтів обласного госпіталю ветеранів війни, - повідомляє «Справжня Варта»

Голова ХОДА Юлія Світлична: «Сьогодні, у рамках проведення Року Японії в Україні, ми маємо змогу долучитись до японської культури. Мені дуже приємно, що Харківська область приєдналась до заходів, які проводяться по всій Україні».

Керівник області також нагадала, що навесні цього року в області вже було висаджено 40 садженців сакури. 

Юлія Світлична: «Україну та Японію поєднують 25 років плідної співпраці, наповненої довірою, відкритістю та надійністю. Реалізація спільних проектів в економічній та культурно-гуманітарній сферах між Японією та Харківською областю має корисні результати для обох сторін. Я впевнена, що сьогоднішня церемонія висадження дерев сакури стане новим імпульсом для подальшого розвитку відносин між Харківщиною та Японією».

Доповнено.

Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні  Сумі Шігекі: «Я сподіваюся, що ці дерева стануть символом більш тісної дружби між Харковом та Японією. Примітно, що голова ХОДА Юлія Світлична говорила зі мною про інтенсифікацію співробітництва в бізнесі. Я впевнений, що  висаджені сьогодні дерева стануть символом цього більш інтенсивного співробітництва».

До висадження сакури долучилися Харківський міський голова Геннадій Кернес, депутати обласної та міської рад, ветерани АТО, волонтери, громадські активісти.

Як пзніше напише Юлія Світлична, Алея сакур у Харкові найбільша в Україні та складається з 80 дерев.

Як раніше писала «Справжня Варта», Світлична намагається удосконалити реабілітаційні програми для ветеранів бойових дій.

Для цього на Харківщину запрошені групи найкращих реабілітологів з Ізраїлю. Досягнуто домовленності з Японією про поставки сучасного медичного обладнання.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments