Аміну Окуєву поховали поряд з її командиром Мунаєвим

Середа, 1 листопада 2017, 21:46
Добровольця Аміну Окуєву, яка загинула на Київщині, поховали відповідно до мусульманських релігійних традицій за її власним заповітом
Аміну Окуєву поховали поряд з її командиром Мунаєвим

Поховали поруч з її командиром Ісою Мунаєвим, який очолював міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва, котрий долучився до участі в АТО, повідомляє «Справжня Варта».

«Щойно нашу героїчну сестру Аміну Окуєву поховали відповідно до мусульманських релігійних традицій. І я вимушений дати певні пояснення стосовно особливостей мусульманського обряду поховання, – пояснює муфтій Всеукраїнського Духовного управління мусульман України «УММА» Саїд Ісмагілов. – По-перше, її поховали не вчора, а сьогодні. У мусульман, за каноном, вночі не ховають померлих. Поховали не в Києві. Ніякого таємного молебну вчора в мечеті Ісламського культурного центра Києва не відбувалось. Поховальний джаназа-намаз здійснюється лише в присутності тіла померлої людини».

З його слів, оскількі родичи та близькі люди Аміни Окуєвої, з міркувань безпеки, вирішили не привозити її для здійснення джаназа-намазу у мечеть, то вчора джаназа-намаз не здійснювався.

«Вчора ми дійсно очікували, що її привезуть, тому я вийшов і повідомив зібравшимся людям, що буде лише молитва. Але потім мені повідомили, що близькі люди Аміни вирішили зробити по-іншому, і я повідомив зібравшимся, що нічого не відбуватиметься. Родина має право сама вирішувати, як їм все зробити, тому втручатися в такі питання не корректно і недоречно. Наші жінки-мусульманки власноруч зробили омовіння тіла загиблої відповідно до канонів Ісламу. Близькі прощаються з людиною до того, як буде зроблено омовіння і тіло завернуто у кафан (саван). Після цього обличчя людини вже не відкривається. Тому побачити людину після обряду омовіння та завертання у саван вже не можна», – розповів муфтій.

Нагадаємо, 30 жовтня біля селища Глеваха Київської області обстріляли автомобіль добровольців АТО Аміни Окуєвої та її чоловіка Адама Осмаєва, які воювали на Донбасі на боці України. У результаті замаху Окуєва померла, Осмаєва поранено.

Замах на Аміну Окуєву було здійснено не вперше. Як писала «Справжня Варта», перший напад на неї та її чоловіка було скоєно влітку.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої варти».

comments powered by HyperComments