Замість санаторних путівок "чорнобильці" отримають по 481 гривні

П'ятниця, 10 листопада 2017, 10:01
Кабмін замінив виділення путівок грошовою компенсацією
Замість санаторних путівок "чорнобильці" отримають по 481 гривні

Ця компенсація рішенням Уряду встановлена, як середня вартість путівки для виплати такої компенсації із розрахунку 35 відсотків чинного на 1 січня відповідного року одного прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (із заокругленням до однієї гривні), - повідомляє «Справжня Варта».з посиланням на Мінсоцполітики.

Це передбачено розробленою Міністерством соціальної політики постановою Кабінету Міністрів України „Про розмір середньої вартості путівки для виплати грошової компенсації замість путівки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

Прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, до 31.12.2017 встановлено у 1373 грн., 35 процентів з нього з закругленням складає 481 гривню.

Як раніше писала «Справжня Варта», санаторно-курортним закладам компенсуватимуть вартість путівок для чорнобильців.

Це передбачено постановою Кабміну від 28 грудня 2016 р. № 1029. Громадяни матимуть змогу самі обирати санітарно-курортний заклад, якому і здійснюватиметься безготівкове перерахування щорічної грошової допомоги. При цьому, якщо цієї суми недостатньо для компенсації вартості путівки, постраждалі можуть доплатити за рахунок власних коштів.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments