Розпочалася реєстрація на ЗНО-2018: подробиці

Вівторок, 6 лютого 2018, 17:42
Щоб взяти участь у ЗНО, спочатку потрібно за допомогою сервісу «Зареєструватися» сформувати та роздрукувати реєстраційну картку.
Розпочалася реєстрація на ЗНО-2018: подробиці

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Картка є одним з обов’язкових документів для подальшої реєстрації.

Після створення картки майбутні учасники ЗНО мають сформувати комплект реєстраційних документів. Учні, які цьогоріч проходять ДПА у формі ЗНО, подають такий комплект до закладу освіти, де навчаються. Решта осіб, які бажають пройти ЗНО, надсилають комплект самостійно (бажано рекомендованим листом) на адресу регіонального центру, вказану в контрольно-інформаційному листі.

Повний перелік документів, необхідних для реєстрації, а також докладні рекомендації розміщені на сайті Українського центру оцінювання якості освіти в розділі «Учасникам/Процедура реєстрації». 

Ті, хто успішно пройде реєстрацію, отримають від регіонального центру сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, інформаційний бюлетень і реєстраційне повідомлення учасника ЗНО. Ці документи будуть надіслані учням, що складають ДПА у формі ЗНО до закладу освіти, у якому вони навчаються. Для усіх інших – на адресу, вказану під час реєстрації.

Для кожного зареєстрованого учасника на сайті УЦОЯО буде створено інформаційну сторінку, доступ до якої можливий за номером і пін-кодом сертифіката. На цій сторінці буде розміщено інформацію про обрані предмети для проходження тестування, а згодом також адреси пунктів проведення ЗНО та результати проходження тестування.

Аналогом інформаційної сторінки є мобільний додаток «Моє ЗНО». Він дає змогу учасникам тестування отримати інформацію про проведення ЗНО на власний мобільний. Додаток можна завантажити за посиланнями: Google Play Market та Apple Appstore.

Раніше ми писали, що пробне ЗНО з української мови і літератури пройде 24 березня, з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, іноземних мов – 31 березня. Більш детально про пробне оцінювання можна почитати на порталі Українського центру оцінювання якості освіти.

Також ми повідомляли, що цього року в межах проходження ЗНО буде введене аудіювання з іноземних мов. Так абітурієнтів перевірятимуть наскільки ті здатні сприймати текст на слух. Проте люди, які мають проблеми зі слухом, проходити його не будуть. Вони мають надати відповідний документ, які засвідчить їх наявні проблеми. Тоді під час тестування вони отримають текст в друкованому вигляді.

Крім того, з переліку предметів по ЗНО було виключено російську мову та літературу. Все через те, що в протягом чотирьох років жоден виш не зацікавився відповідними оцінками.

comments powered by HyperComments