Райнін розповів, як Україна готується до масштабного спортивного заходу міжнародного рівня

Понеділок, 5 березня 2018, 13:34
22-30 квітня 2018 року у Києві відбуватиметься Чемпіонату Європи зі спортивної боротьби серед кадетів.
Райнін розповів, як Україна готується до масштабного спортивного заходу міжнародного рівня

Про це повідомив Глава Адміністрації Президента України Ігор Райнін.

Це дуже відповідальний захід, підготовка до якого вже розпочалася. Ігор Райнін підкреслив, що організатори спільно з владою країни докладатимуть всіх зусиль, щоб забезпечити відповідні умови, а також безпеку кожного спортсмена, який братиме участь у Чемпіонаті. 

Це не єдиний спортивний захід міжнародного рівня, який приймає Україна у 2018 році. Також тут проходитимуть фінальні матчі УЄФА. Окрім того, минулого року країна вже мала змогу продемонструвати свої можливості щодо організації спортивних подій такого рівня. Зокрема, влітку 2017 Харків приймал ЧЄ з боксу. Це випадок, коли наша країна вперше мала можливість стати майданчиком для боротьби спортсменів саме цього виду спорту. Зазначалося, що безпека, як і організація заходу була на вищому рівні. 

Член Виконавчого комітету Міжнародного Олімпійського комітету, представник МОК в Раді Фонду Всесвітнього антидопінгового агентства Ненад Лалович наголосив, що цей чемпіонат є одним з найважливіших в цьому році.

«Це дуже важливо для України, оскільки цей чемпіонат є кваліфікаційним на Юнацькі Олімпійські ігри, які відбудуться в Аргентині в жовтні цього року», - зазначив він.

Глава Адміністрації Президента України зазначив, що під час підготовки до такого рівня змагань будуть створені умови, які гарантуватимуть безпеку та повагу до кожного спортсмена в повній відповідності до міжнародних правил та діючого законодавства України.

Сторони досягли домовленості, що національні федерації країн, які планують бути представленими на Чемпіонаті Європи з боротьби, мають вчасно подати заявку щодо участі своїх спортсменів. Окремо було наголошено, що спортсмени, які незаконно знаходилися на окупованих територіях України – у Криму, окремих районах Донецької та Луганської областей, до змагань допущені не будуть.

comments powered by HyperComments