Українські пластуни передали Петру Порошенко Вифлеємський вогонь миру

Вівторок, 18 грудня 2018, 17:35
На початку зустрічі представники пласту зазначили, що це вже стало доброю традицією.
Українські пластуни передали Петру Порошенко Вифлеємський вогонь миру

«Насправді дуже приємно відзначити, що ви є перший Президент нашої країни, який вже четвертий рік поспіль підтримує ініціативу і естафету поширення Вифлеємського вогню миру. Сподіваємося, що ця традиція буде продовжуватися», - звернулися пластуни до Петра Порошенка. Вони також зазначили, що для них важливо відчувати себе частиною світового скаутського руху і продовжувати цю світову скаутську традицію в Україні вже понад 20 років.

«Позавчора цей вогонь прилетів в Україну, і відтепер і до Різдва нашим завданням є поширювати цей символ тепла для всіх, хто його потребує у лікарнях, сиротинцях. І що найважливіше - у церкви і на передову. Вчора наша волонтерська група вирушила на схід для того, щоб бійцям різних підрозділів передати цей вогонь для того, щоб дійсно настав довгоочікуваний мир і перемога. Сподіваємося, ви нам теж допоможете поширювати його», - сказали представники пласту і подякували Петру Порошенку за підтримку молодіжного руху, пластунів і скаутів.

Пластуни повідомили, що вже передали вогонь очільнику новоутвореної Помісної церкви України. «Утворення помісної церкви - це історична подія, яка засвідчує наше об'єднання та незалежність. Дякуємо вам за ваш великий внесок та вашу працю для об'єднання церкви та України. І ми хочемо вам передати цей символічний вогонь єднання, добра та любові. Ми віримо, що саме любов до України та єднання допоможуть нам здобути перемогу у війні та мир», - сказали представники пласту.

«Дякую вам за те, що ви чотири роки пліч-о-пліч давали мені радість отримувати Вифлеємський вогонь як символ Різдва, як символ відродження», - відповів Президент.

Глава держави зазначив, що продовж останнього року багато чого змінилося в країні - і це не лише відкриття скаутського центру на Київщині, і нині багато хлопців та дівчат вже точно знають, що хочуть бути учасниками скаутського руху.

«Змінилося те, чого ми прагнули вже понад тисячу років. Різдво - це звичайно і Вифлеємський вогонь, який ви розповсюджується по країні. Але цього року у вечір перед Різдвом відбудеться надзвичайна подія, яка точно не відбулася б без волі Божої. Разом з новообраним предстоятелем Православної церкви України Блаженнішим Єпіфанієм я буду мати високу честь, високу насолоду бути на службі Божій у нашій Матері-Церкві у Вселенського Патріарха. І сподіваємося, що на те буде воля Божа, і ми отримаємо Томос про автокефалію, Томос про незалежність», - сказав він.

«Хочу сказати, що це не тільки церковна справа для православних, хоча це і велике свято. Це велика подія для нашої держави, бо від незалежності церкви йде незалежність держави. І не може бути незалежною держава, якщо вона не має канонічної, незалежної церкви», - наголосив Президент. Він висловив впевненість, що все це стало можливим саме завдяки підтримці Господа.

«Тому, що той хрест, який несуть українці, - хрест правди та боротьби за незалежність - Господь почув наші молитви і сталося це диво», - додав Петро Порошенко. Він підкреслив, що цій події - утворенню Православної церкви України - радіють всі українці - і ті, хто був на Софійській площі у суботу під час Собору церковних ієрархів і молився за те, щоб вони обрали Предстоятеля, і багато інших.

Глава держави закликав всіх молитися, щоб врешті все відбулося і Україна отримала власну церкву, де молитимуться за український народ і Українську державу.

Президент привітав пластунів зі святом Миколая, яке українці відзначатимуть завтра, та Різдвом, яке святкуватиметься за ним.

Пластуни також заспівали традиційну пісню про Вифлеємський вогонь.

comments powered by HyperComments