У росії таємничо зникли міністр оборони Шойгу і керівник генштабу Герасімов

Середа, 23 березня 2022, 14:08
Ключові фігури російського війська наразі зникли із медіапростору. Останній раз телебачення показувало Шойгу 11 березня
У росії таємничо зникли міністр оборони Шойгу і керівник генштабу Герасімов

Міністр оборони російської федерації не з'являється в публічному просторі із 11 березня 2022 року, тобто його не видно останні 12 днів. Про це повідомляє "Українська правда" на російські ЗМІ "Медіазона" та "Агентство".

Зазначимо, що зазвичай Шойгу дуже активний у ЗМІ. З його приходом до Міноборони різко збільшився штат пресслужби, і відомство почало приділяти велику увагу своєму публічному образу. «Агентство» повідомляє, що до 11 березня Шойгу з'являвся в новинах майже щодня. В оточенні Шойгу обговорюють, що він нездоровий – має проблеми із серцем, каже виданню знайомий міністра.

Відомо, що востаннє глава міністерства оборони росії з'являвся у новинах 11 березня. Є відео, на якому Шойгу вручає державні нагороди окупантам, які брали участь у «спеціальній військовій операції».

18 березня Шойгу згадується у повідомленні на сайті Кремля, в якому йдеться, що президент Володимир Путін обговорив із постійними членами Ради безпеки «хід спецоперації в Україні». Згідно з повідомленням, на засіданні був присутній Шойгу. Відео та фотографій з наради не публікувалося.
За словами журналістів, того ж дня, 18 березня, на Першому каналі вийшов сюжет про те, як Шойгу вручає нагороди. У сюжеті йшлося про те, що подія сталася «сьогодні», проте картинка в сюжеті збіглася з відео, опублікованим на сайті міноборони 11 березня.

Остання новина у профілі Шойгу на сайті міноборони також датована 11 березня.

За словами розслідувачів, зник не лише Шойгу. Після 11 березня не повідомлялося і про заходи за участю глави генштабу росії Валерія Герасимова.

comments powered by HyperComments