До Києва прибуло чотири президенти країн Європи (ФОТО)

Середа, 13 квітня 2022, 19:13
Україну відвідують президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії - Анджей Дуда, Гінтас Науседа, Егілс Левітс та Аларс Каріс
До Києва прибуло чотири президенти країн Європи (ФОТО)

Сьогодні, 13 квітня 2022 року до Києва прибули президенти чотирьох країн Європейського Союзу - президент Польщі Анджей Дуда, президент Литви Гінтас Наусела, президент Латвії Егілс Левітс та президент Естонії Аларс Каріс. Ці країни є партнерами України, які підтримують вступ нашої країни у ЄС, Президенти приїхали до Києва поїздом "Укрзалізниці".

У супроводі Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля лідери європейських країн відвідали зруйновану росіянами Бородянку.

"Бачили численні руйнування будинків та інфраструктури в селах Київської області. Уздовж доріг — розстріляні та спалені автівки. На багатьох — напис «Діти». Розповів нашим партнерам про численні злочини, які окупанти вчиняють на українській землі.

Говорили про необхідність запровадження масштабних санкцій, які допоможуть зупинити війну. Порушив питання невідворотної відповідальності агресора.

Наголосив на необхідності якнайшвидшого відновлення України. Арештовані кошти та власність Росії за кордоном мають піти на відбудову зруйнованої та пошкодженої інфраструктури нашої держави.

Візит президентів чотирьох країн Євросоюзу на Київщину свідчить про міцну міжнародну коаліцію на підтримку України. І, сподіваюсь, переконає тих, хто сумнівається, в тому, що мати справу з росією — це фінансувати тероризм і геноцид українців", - зазначив Денис Шмигаль.

Також президенти чотирьох європейських країн зустрілися із Президентом України Володимиром Зеленським.

comments powered by HyperComments