Проти захисників Маріуполя рашисти застосували отруйні речовини

Вівторок, 12 квітня 2022, 14:02
Постраждалі від застосування хімічної речовини знаходяться у відносно задовільному стані
Проти захисників Маріуполя рашисти застосували отруйні речовини

Російські окупаційні війська застосували в Маріуполі невідомі отруйні речовини. Постраждалі внаслідок цієї атаки перебувають у відносно задовільному стані. Про це повідомили у полку "Азов", пише "Українська правда".

Зазначається, що контакт цивільних осіб з речовиною був мінімальним, адже епіцентр ураження був на певній відстані від місця перебування людей. Дещо ближче перебували військовослужбовці.

На відео, які оприлюднив "Азов", потерпілі описують, що бачили щось схоже на дим або туман.

Основна симптоматика постраждалих: гіперемія обличчя, підвищення артеріального тиску, сухість та печія в області носоглотки, слизових ділянок очей, тахікардія, шум у вухах, задуха, запаморочення.

Постраждалим надавалася симптоматична допомога. Визначити, яку речовину використав ворог та зробити токсикологічний аналіз неможливо - захисники Маріуполя та мешканці міста – у повній блокаді ворога.

В "Азові" також зазначають, що обстежити епіцентр події в повній мірі також не є можливим, адже росіяни його постійно обстрілюють.

Серед постраждалих цивільних найгірший стан - у літньої жінки.

"Наразі відомо, що ворогом було застосовано отруйні речовини або сильнодіючі отруйні речовини переважно задушливої дії", - зазначає медик. 

Вказано, що наразі основним завданням є спостереження за станом бійців та наслідками отруєння.

comments powered by HyperComments