На відзначення "Дня побєди" до путіна ніхто із лідерів країн не приїде

Субота, 30 квітня 2022, 08:42
9 травня 2022 року москву не відвідає навіть самопроголошений президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко
На відзначення "Дня побєди" до путіна ніхто із лідерів країн не приїде

Жоден лідер країни не приїде до москви на парад на День Перемоги 9 травня, володимир путін відзначатиме це свято на самоті. До Москви не планує приїздити навіть самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенка. Про це повідомило російське пропагандистське інформагентство "РИА - Новости" із посиланням на прессекретаря путіна Дмитра Пєскова.

 "На День Перемоги ми нікого не запрошували із закордонних лідерів. Справа в тому, що це не ювілейна дата. Це наше свято, це святе свято для всієї Росії, для всіх росіян. Але закордонних лідерів ми не запрошували", заявив Пєсков.

За словами речника путіна, президент Білорусі Олександр Лукашенко теж не планує приїжджати на 9 травня.

Також Пєсков спростував інформацію про нібито запланований візит президента Палестини Махмуда Аббаса, про що раніше писали деякі росЗМІ.

У Міноборони Росії повідомили, що у параді на честь 77-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні візьмуть участь 11 тисяч військовослужбовців, 131 одиниця озброєння, військової та спеціальної техніки, а також 77 літаків та вертольотів.

Наразі важко уявити, кого зі світових лідерів Путін міг би запросити на святкування Дня перемоги, і хто би з них погодився приїхати в Москву. Після нападу Росії на Україну країни Європи та Америки ввели різного роду санкції проти Росії. Вони також постачають Україні зброю і вболівають за перемогу над російським агресором.

comments powered by HyperComments