Помер перший Президент України Леонід Кравчук

Вівторок, 10 травня 2022, 21:03
Леонід Кравчук помер на 89-му році життя
Помер перший Президент України Леонід Кравчук

У вівторок, 10 травня 2022 року на 89-му році життя помер перший Президент України Леонід Кравчук. Одним із першим про це в соціальній мережі "Facebook" повідомив уповноважений Президента України із прав дитини Микола Кулеба.

"З великим сумом повідомляю, що помер перший Президент України Леонід Кравчук…Леоніда Макаровича я знав багато років і завжди захоплювався його мудрістю. Він дуже вболівав за Україну", – написав він.

У червні 2021 року Леонід Кравчук переніс операцію на відкритому серці.  На урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди Дня незалежності у 2021 році президент Володимир Зеленський побажав Леоніду Кравчуку одужання та міцного здоров'я.

Леонід Макарович Кравчук до обрання Президентом України очолював Верховну Раду України у 1990 - 1991 рр. Він був обраний на посаду 1 грудня 1991 року. Президентську посаду Леонід Кравчук втратив достроково, влітку 1994 року, програвши вибори Леоніду Кучмі - експрем'єру України. Леонід Кравчук обирався до Верховної Ради України. У липні 2020 року він очолив українську делегацію у Тристоронній контактній групі з Донбасу.

comments powered by HyperComments