Інформація про повістки в "Дії" - це злісний фейк

Субота, 14 травня 2022, 09:47
У соціальних мережах поширюється інформація про те, що через додаток "Дія" військовозобов'язаним будуть розсилатися повістки, таку функцію ніби-то розробляють в Мінцифрі
Інформація про повістки в "Дії" - це злісний фейк

Фейкова інформація про те, що вже скоро через застосунок "Дія" військовозобов'язаним українцям швидко поширюється в соціальних мережах. У подібних дописах автори твердять, що Міністерство цифрової трансформації України вже розробляє відповідну функцію.

Прочитавши таку інформацію, багато українців почало видаляти додаток "Дія" щі своїх смартфонів.

Як з'ясували журналісти "Українських новин", інформація про повістки в "Діє" є неправдивою.

"Уточнили у команди. Ми таку інформацію не можемо підтвердити. Не знаємо, хто її поширює", - повідомила вона.

Таким чином, пресслужба Мінцифри спростувала цю інформацію і повідомила, що Міністерство не планує вводити таку функцію у майбутньому. Крім того, повістка повинна бути вручена тільки особисто в руки.

Команда Мінцифри порадила довіряти лише офіційним джерелам міністерства та "Дії" й запевнила, що про всі оновлення в сервісах "Дії" обов'язково офіційно повідомляється, і на сьогодні така послуга відсутня.

Зазначимо, що на даний момент офіційно відбувається друга хвиля мобілізації. Третя хвиля, яка почалася в кількох регіонах, призупинена через те, що наразі кількість військовослужбовців, які перебувають у резерві, є достатньою.

 

comments powered by HyperComments