Столиця України прощається із першим Президентом незалежної України (ФОТО)

Вівторок, 17 травня 2022, 13:36
Прощання із Леонідом Кравчуком відбувається в "Українському домі"
Столиця України прощається із першим Президентом незалежної України (ФОТО)

У столиці Україні - в місті Києві відбувається прощання із першим Президентом незалежної України Леонідом Кравчуком. Церемонія прощання триває в "Українському домі" на Європейській площі. Про це повідомляє кореспондент "Української правди".

На центральному вході до "Українського дому" тіло першого Президента незалежної України зустрічали міський голова Києва Віталій Кличко, Міністр культури України Олександр Ткаченко, колишній голова Верховної України Олександр Мороз та брати Суркіси - однопартійці Кравчука по Соціал-демократичній партії України (об'єднаній).

У 1990 році Леонід Кравчук був обраний на посаду Голови Верховної Ради України. 1 грудня 1991 року він переміг на виборах Президента України. На посаді Президента України Леонід Кравчук перебував до липня 1994 року. Тоді він програв в другому турі президентських виборів екс-прем'єру Леоніду Даниловичу Кучмі. Після програшу президентських виборів залишився в політиці. Зокрема його обирали Народним депутатом України. У 2006 році балотувався до Верховної Ради України від антиющенківського блоку "Не Так!". В той же час, у 2009 році він підтримав кандидатку на посаду Президента України, екс-соратницю Віктора Ющенка, екс-прем'єрку Юлію Тимошенко.

У кінці червня 2021 року стало відомо про те, що Кравчук переніс операцію на серці. Тоді стан його здоров'я не коментували. У кінці липня 2021 року стало відомо, що Кравчук після операції потрапив до реанімації.

Перший Президент незалежної України Леонід Кравчук помер 10 травня 2022 року після тривалої недуги.

Світлини - Ельдар Сарахман, "Українська правда"., "Укрінформ".

comments powered by HyperComments