Грузія звинуватила Росію в ескалацію напруженості: на півдні Абхазії скоєні напади на грузинів

Субота, 11 червня 2011, 13:36
Міністерство закордонних справ Грузії звинувачує Москву в провокаційних діях і переслідуваннях етнічних грузин в Гальськом районі Абхазії. Про це говориться у відповідній заяві відомства.
Грузія звинуватила Росію в ескалацію напруженості: на півдні Абхазії скоєні напади на грузинів

"Десятого червня приблизно о 5 годині ранку представники російських окупаційних сил і абхазькі бандформування увірвалися в село Пічорі Гальського району. Представники окупаційного режиму напали і фізично розправилися з місцевими жителями і затримали декілька осіб", - сказано в заяві МЗСГрузії.  

"Такими провокаційними діями Російська Федерація продовжує ескалацію напруженості на окупованих територіях Грузії. Подібні факти є явним підтвердженням, наскільки грубо порушуються основні права і свободи людини російським окупаційним режимом", - упевнені у відомстві.  

Міністерство закордонних справ Грузії звертається до міжнародного співтовариства, зокрема до міжнародних організацій - ООН, ОБСЄ і Раді Європи, прийняти заходи для припинення переслідувань етнічних Грузин Російською Федерацією на окупованих територіях і захисту основних прав і свобод місцевого населення.

comments powered by HyperComments