Мовчання є брутальним порушенням громадського спокою: 130 учасників акцій у Мінську притягнуть до адміністративної відповідальності

П'ятниця, 1 липня 2011, 12:26
За підсумками акцій "Революція через соціальні мережі" 29 червня в Білорусії були затримані 269 осіб, 130 з яких будуть притягнуті до адміністративної відповідальності. Про це в четвер, 30 червня, повідомляється на сайті МВС Білорусі.
Мовчання є брутальним порушенням громадського спокою: 130 учасників акцій у Мінську притягнуть до адміністративної відповідальності

Затриманих учасників акцій звинувачують у дрібному хуліганстві, непокорі вимогам міліціонерів і порушеннях, допущених під час проведення масових заходів або при пікетуванні. Протоколи на притягнутих до адміністративної відповідальності будуть передані до суду.

За інформацією правоохоронних органів Білорусі, ті, що зібралися в центрі Мінська, дозволяли собі нецензурну лайку на адресу міліції, а також "шуміли, привертали увагу перехожих ударами долонь, штовхали співробітників органів правопорядку, виходили на проїжджу частину". У столиці Білорусі, як повідомили в МВС, увечері в середу на протестні акції зібралися близько 350 осіб. Офіційних даних про кількість затриманих в Мінську немає.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли, що кількість тих, хто прийшов на центральні площі Мінська склала близько тисячі чоловік. За даними правозахисників, близько 160 з ниж були затримані, а щодо 30 учасників акції були складені протоколи.

Тим часом, як повідомляє опозиційне видання "Хартія-97", кількість учасників протестних акцій 29 червня, отримали покарання у вигляді арешту на строк до 15 діб, склала 12 людей. Раніше повідомлялося про чотирьох заарештованих.

Нагадаємо, протестні акції в Білорусії проходять з початку червня. Вони пов'язані, в тому числі, економічним становищем у країні, яке різко погіршилося. Наступний збір в учасників руху "Революція через соціальні мережі" запланований на 3 липня.

comments powered by HyperComments