Продаж смартфонів у світі швидко зростає, а дешевих мобільників – падає

П'ятниця, 15 лютого 2013, 13:05
Продажі мобільників у світі минулого року впали вперше з 2009 року, притому споживачі уникали дешевших апаратів. Як повідомляє дослідницька компанія «Gartner», у 2012 році у всьому світі було продано 1,75 млрд. мобільних телефонів, що на 1,7 відсотка менше, ніж попереднього року.
Продаж смартфонів у світі швидко зростає, а дешевих мобільників – падає

На думку аналітиків «Gartner», такий результат спричинили «складні економічні умови» в багатьох країнах світу. В Іспанії, наприклад,  продаж мобільників зменшився на 5 відсотків.

Дослідження компанії свідчать, що на падіння продажів вплинуло суттєве зниження інтересу покупців до дешевших пристроїв з обмеженими функціями. В останні три місяці минулого року було продано 264,4  млн. таких апаратів, що на 19,3 відсотки менше, ніж за відповідний період  2011 року.

Натомість, смартфонів у світі в четвертому кварталі 2012 року було продано на 38,3 відсотків більше, або 207,7 млн. штук.

За даними «Gartner», в продажу смартфонів домінували компанії  «Apple» i «Samsung», яким у період з жовтня по грудень разом належало 52 відсотки ринку.


comments powered by HyperComments