За кілька днів до літа Європу замело снігом (ВІДЕО)

Понеділок, 27 травня 2013, 12:30
За кілька днів до настання календарного літа відразу в шести європейських країнах настала справжня зима. Бельгійці, німці, швейцарці, іспанці, італійці та французи в неділю вранці на місці своїх автомобілів виявили снігові замети
зима

У Франції синоптики зафіксували рекорд: за всі 125 років метеоспостережень вперше температура повітря в травні опустилася до 4-х градусів тепла, хоча місцеві жителі уїдливо зазначають, що слово "тепло" в їх ситуації звучить знущально. Йде сніг. Через велику кількість опадів мешканці кількох гірських районів фактично опинилися відрізані від решти світу. Дорогу до своїх будинків вони змушені прокопувати в снігу. Комунальні служби нічого подібного не очікували, і до роботи приступити ще не встигли, або сподіваються, що сніг почне танути. Проте синоптики попереджають, що така погода триватиме до кінця місяця.

Далеко не травнева погода встановилася в ці дні і в окремих районах Німеччини, Бельгії та Швейцарії. Всього шість-сім градусів вище нуля і снігопади замість звичного для цього часу року тепла. Не оминули капризи природи Італію та Іспанію. Тут теж метуть завірюхи.

Комерсанти також незадоволені. Через холод і снігу покупці не поспішають в магазини за літніми колекціями одягу і взуття. Який сенс купувати літні туфлі, якщо неможливо похвалитися обновкою на терасі літнього кафе, засипаного снігом.

comments powered by HyperComments