Батькам-вихователям сиріт збираються давати відпустку для догляду за дитиною

П'ятниця, 22 серпня 2014, 01:16
Кабмін пропонує зрівняти в правах з прийомними батьками та опікунами вихователів дитбудинків сімейного типу.
Батькам-вихователям сиріт збираються давати відпустку для догляду за дитиною

Кабінет Міністрів на своєму засіданні ухвалив розроблений Міністерством соцполітики законопроект про надання батькам-вихователям додаткових соціальних гарантій. Проект передбачає надання батькам-вихователям, які працюють  та  виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки, в прийомних  сім'ях  або дитячих будинках сімейного типу, права на відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

На сьогодні питання надання такої  відпустки цій категорії батьків законодавчо не врегульоване. У Кодексі законів про працю і Законі "Про відпустки" право на відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку мають тільки прийомні батьки та опікуни. У разі ухвалення відповідного законопроекту батьки-вихователі отримають рівні з іншими батьками соціальні гарантії.

Як відзначила Міністр соціальної політики Людмила Денисова, це питання необхідно розв'язувати терміново, адже станом на 1 липня в Україні функціонує 881 дитячий будинок сімейного типу, в яких виховується 5840 дітей, з них 47 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 53 дитини віком до трьох років.

comments powered by HyperComments