Як зареєструвати нерухоме майно, розташоване в зоні АТО?

П'ятниця, 22 серпня 2014, 21:25
Заяву про реєстрацію донецького та луганського нерухомого майна можна подати будь-якому реєстраторові на території області або звернутися до органів реєстрації Харківської, Полтавської, Дніпропетровської, Запорізької, Житомирської, Сумської і Чернігівської областей.
Як зареєструвати нерухоме майно, розташоване в зоні АТО?

Заяви про реєстрацію прав на нерухоме майно, розташоване в межах територій Луганської і Донецької областей, можуть подаватися як до будь-якого органу державної реєстрації прав на території області, в межах якої розташована нерухомість, так і до органів державної реєстрації прав Харківської, Полтавської, Дніпропетровської, Запорізької, Житомирської, Сумської та Чернігівської областей.  Це передбачено наказом Мін’юсту №1354/5 "Про тимчасові заходи з наданням послуг із державної реєстрації прав на нерухоме майно, розташоване в межах територій Луганської і Донецької областей».

Крім того, відповідно до постанови Кабміну № 226 "Питання державної реєстрації прав на нерухоме майно, розташоване на тимчасово окупованій території", реєстрація прав на нерухоме майно, внесення змін до Реєстру, ведення реєстраційних та облікових справ, здійснення інших реєстраційних дій щодо нерухомого майна, розташованого в межах території АР Крим і м. Севастополь,  здійснює орган державної реєстрації прав Херсонської та Запорізької областей.

Законом "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмеження" від 1 січня 2013 року введено єдину для всієї території України систему державної реєстрації прав на нерухоме майно, яка здійснюється шляхом внесення записів до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Реєстр діє на усій без винятків території України. Здійснити державну реєстрацію прав на нерухоме майно у нашій державі в будь-який інший спосіб, окрім внесення відповідного запису до Реєстру, неможливо.

(За інформацією прес-служби Укрдержреєстру)

comments powered by HyperComments