У Харківському аеропорту вперше відбудеться міжнародний агрофорум

П'ятниця, 22 серпня 2014, 21:59
I Міжнародний агрофорум "AGROPORT-2014" відбудеться на території міжнародного аеропорту "Харків" 16-18 жовтня.
У Харківському аеропорту вперше відбудеться міжнародний агрофорум

Про це 22 серпня у прес-центрі інформаційного агентства "STATUS QUO" повідомила координатор форуму, генеральний директор консалтинґової компанії "Аviabrand"  Ірина Дядченко. За її словами, форум проводиться у рамках оголошеного ООН Міжнародного року сімейних фермерських господарств. На захід запрошено близько 2 тис. гостей, у тому числі представники ООН і FAO (Продовольча та сільськогосподарська організація).

За даними Дядченко, на території аеропорту є можливість проведення форумів у вантажному терміналі "С" : там є ангар площею 6 тис.кв.м та майданчик у 20 тис. кв. м біля ангара. Конференції та  інші заходи відбуватимуться в ангарі, на майданчику планується здійснити виставку сільгосптехніки. Для фермерів участь в конференції буде безкоштовною.

"У цілому наша мета - дати імпульс розвиткові фермерства в Україні. За підрахунками експертів, 85% споживаного людством продовольства роблять фермери, але в Україні фермерство поки не дістало такого розвитку. Тому в ході форуму аграрії зможуть отримати відповіді на багато конкретних питань щодо розвитку бізнесу ", - відзначила  Дядченко.

За її словами, в Україні зареєстровано 40 тис. фермерів, але оскільки чіткого юридичного визначення цього виду діяльності немає, не можна сказати точно, скільки господарств реально здійснює фермерське виробництво. Під час форуму обговорюватимуться подібні юридичні проблеми, фермери дістануть юридичну підтримку. Також обговорюватимуться проблеми інфраструктури,  логістики, доступності сировини, насіння та сільгосптехніки, а також нововведення в аграрних науках. Заплановано також торкнутися питань глобального потепління і зміни в агротехнологіях.

Як відзначила Дядченко, українські фермери панічно бояться інвестицій та публічності. "Тому ми плануємо розглянути і ці питання так, щоб фермери змогли переглянути своє ставлення до інвестицій, порадившись із фахівцями", - зауважила координатор.

comments powered by HyperComments