МВФ вимагає від України перевести аграріїв на загальний режим сплати ПДВ

Понеділок, 25 серпня 2014, 23:17
Меморандум України з МВФ передбачає, що Україна зобов'язується максимально наблизити режим сплати аграріями ПДВ до загального режиму.
МВФ вимагає від України перевести аграріїв на загальний режим сплати ПДВ

У сфері бюджетної політики оновлений Меморандум України з МВФ передбачає окремий "структурний маяк" - тобто обов'язкову до виконання вимогу, пише Капітал.

Про це йдеться в затвердженому Кабміном проекті "Лист про наміри Уряду і Нацбанку до МВФ" та проекті оновленого меморандуму, який Україна направить на засідання ради директорів МВФ 29 серпня.

Згідно з цим "маяком", Україна зобов'язується максимально наблизити режим сплати аграріями ПДВ до загального режиму.

Подати пропозиції щодо вирішення цього питання Кабмін, згідно з Меморандумом, повинен до 30 вересня.

Але, схоже, він вирішив йти з випередженням графіка: днями Міністерство фінансів вже презентувало своє бачення того, як міняти систему сплати ПДВ в сільському господарстві.

Згідно з презентацією відомства, на спецрежимі сплати ПДВ повинні залишитися лише ті підприємства, річний обсяг виручки яких не перевищує 20 млн гривень, а в користуванні перебуває не більше 3 тис. га землі.

 З урахуванням цих факторів, перейти на загальний режим сплати ПДВ повинні будуть менше 10% сільськогосподарських підприємств - головним чином це найбільші виробники.

 

comments powered by HyperComments