У КВУ не зафіксували фактів застосування адмінресурсу на виборах до Верховної Ради

Неділя, 26 жовтня 2014, 22:22
На нинішніх парламентських виборах не застосовувався адмінресурс, а основні проблеми були в мажоритарних округах, розповів виконавчий директор Комітету виборців України Віталій Тесленко.
У КВУ не зафіксували фактів застосування адмінресурсу на виборах до Верховної Ради

 

"Головною особливістю цих виборів було те, що, нарівні з останніми президентськими виборами, тут був відсутній такий негативний елемент, який проходив в усіх звітах міжнародних і вітчизняних моніторингів виборчих кампаній, - як системне застосування адміністративного ресурсу", - сказав Тесленко на прес-конференції в неділю ввечері, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, основна проблема на цих виборах "була закладена самим законом про вибори", яким передбачено змішану систему.

"Більше ніж 90% проблем зафіксовано саме в мажоритарних округах", - сказав Тесленко.

Він розповів, що основні порушення відбулися в 70 мажоритарних округах, при цьому "таких проблемних округів на минулих виборах у 2012 році було вдвічі більше, а порушень на них - утричі більше ніж сьогодні".

Тесленко вважає, що боротьба між партіями "відбувалася без значних порушень, була демократичною та відкритою".

"Це ще одне підтвердження, що вибори мають відбуватися за пропорційною системою... Загалом попередньо ми оцінюємо день голосування як такий, що відбувся на порядок демократичніше, відкритіше та демократичніше, ніж це було у 2012 році", - вважає виконавчий директор КВУ.

Як повідомлялося, у неділю 26 жовтня о 20:00 в Україні завершилося голосування виборців на позачергових парламентських виборах ірозпочався підрахунок голосів.

comments powered by HyperComments