Порошенко закликав виконувати мінські домовленості

Четвер, 20 листопада 2014, 14:55
Петро Порошенко закликав до виконання Мінських домовленостей усіма сторонами конфлікту в Україні. Повідомляє сайт BBC Україна.
Порошенко закликав виконувати мінські домовленості

Під час свого візиту до Молдови він також висловився за продовження політики санкцій щодо Росії.

Конфлікт в Україні не є внутрішнім, вчергове наголосив президент.

"Ми маємо справу із зовнішньою агресією з боку Росії. Російські війська вторглися на територію України", - заявив він.

Раніше міністри закордонних справ Німеччини і Росії після переговорів також заявили, що Мінські домовленості мають залишатися в основі врегулювання конфлікту на сході України.

Але згодом пан Штайнмаєр повідомив, що криза далека від розв'язання і погляди Заходу і Москви на конфлікт сильно розходяться.

Попри режим припинення вогню, на сході триває стрілянина. За свіжими даними ООН, за час перемир'я загинули близько 1000 людей.

"Альтернативи європейській інтеграції немає"

"Вірю, що ми зможемо знайти компроміс, почати політичні переговори і вирішити цю проблему. Водночас необхідно продовжити політику санкцій, не для того, щоб когось покарати, а для того, щоб кожна зі сторін виконувала взяті на себе зобов'язання", - зазначив пан Порошенко у четвер.

До Кишинева він прибув із офіційним візитом і вже зустрівся із польським президентом Броніславом Коморовським і президентом Молдови Ніколае Тімофті.

Після зустрічі президент заявив, що "не існує альтернативи європейській інтеграції. Цей візит символічний. За підтримки Польщі, Молдова і Україна продовжать рух в ЄС", - заявил пан Порошенко.

За його словами, Молдова досягла значних успіхів на шляху євроінтеграції.

Президент також подякував країнам, які підтримують Україну "у боротьбі з агресією" Росії.

Він висловив певність, що в країні найближчим часом з'явиться проєвропейська коаліція і проєвропейський уряд, а також продовжаться реформи.

 

comments powered by HyperComments