Україна: незаконне утримання журналіста в Тернополі та погрози в Миколаєві (інфографіка)

Середа, 26 листопада 2014, 21:31
У період із 15 по 21 листопада зафіксовано три випадки порушень свободи слова в категорії «Фізична агресія», два випадки в категорії «Цензура. Доступ до інформації» та один випадок інтернет-тиску. Повідомляє ІМІ.
Україна: незаконне утримання журналіста в Тернополі та погрози в Миколаєві (інфографіка)

Категорія «Фізична агресія»

У Миколаєві співробітники філії ПАО «Державна продовольчо-зернова корпорація України «Миколаївський портовий елеватор»» під час зборів працівників з керівництвом філії та самої корпорації намагались перешкодити діяльності кореспондентки інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Ользі Коваленко, погрожуючи їй зламати фотоапарат та не пускаючи її на самі збори на підприємстві.

У Сумах два головних податківця не можуть розібратися, хто з них головніший. Як наслідок – постраждали журналісти, які прийшли на прес-конференцію до начальника Головного управління Міндоходів в області, проте їх не допустили у приміщення.

У Тернополі журналіста місцевого видання «Доба» Назарія Наджогу незаконно утримував і допитував представник ГО «Комітет по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією» Ігор Таловов, про діяльність якого журналіст провів розслідування.

Категорія «Цензура. Доступ до інформації»

Терористи блокують сайти на окупованій території. Керівництво «ДНР» (Донецька область) зобов'язало всіх інтернет-провайдерів, що працюють на підконтрольній бойовикам території, зареєструватися як ЗМІ і платити «податки» терористам. Реєстрація, за словами Тимчука, проходить під загрозою фізичних покарань. Створюється «єдиний реєстр» українських сайтів, що підлягають блокуванню.

Запорізькому журналісту порталу «Пороги» Геннадію Матвієнку безпідставно відмовили у наданні копій заповнених декларацій кандидатів у народні депутати по 79-му виборчому округу та депутатів Василівської міської ради, а також надали порожні декларації кандидатів.

Категорія «Інтернет-тиск»

Дніпропетровський блогер, активіст руху «ЗОВ» В’ячеслав Поїздник повідомив, що про нього збирають інформацію невідомі особи.

Для отримання додаткової інформації відвідайте www.imi.org.ua і www.freedomhouse.org/ukraine-media-watch

Даний звіт підготовлено в рамках проекту «Мережа медіа-спостерігачів», який виконує ІМІ за підтримки Freedom House та МЗС Норвегії.

 

comments powered by HyperComments