Українська держава більше стала імпортувати блакитного палива з Угорщини

Понеділок, 16 березня 2015, 12:06
У середньому на добу Україна з Угорщини постачає 3,4 млн куб. м. Повідомляє сайт «Телеграф».
Українська держава більше стала імпортувати блакитного палива з Угорщини

З дванадцятого березня Україна в десять разів (до 7 млн кубометрів) збільшила постачання блакитного палива з угорської держави, а це означає, що рекорд досягнуто. Про це повідали представники оператора системи газотранспорту Угорщини (FGSZ).

Так з першого по шосте березня в середньому в Україну постачалося 3,4 млн кубометрів при максимальній технічній нагоді близько 16 млн кубометрів.

Наприкінці останнього місяця зими 2015 року за добу в Україну з Угорщини постачалося 5,8 млн кубометрів газу. З сьомого березня обсяги імпорту знизилися до 0,7 кубометрів і такі показники утримувалися до дванадцятого березня.

Обсяги транспортування газу в Україну зі Словаччини в лютому були 1,066 млрд кубометрів при середньодобовому прокачуванні 38 млн куб. м, що майже на 8 млн кубометрів більше середньодобових обсягів січня 2015 року.

Словацьке і угорське постачання газу зараз є основними для України, що намагається якомога зменшити купівлю палива у російського "Газпрому". В середині минулого місяця також  були поновлені постачання газу з Польщі, але цей імпорт за добу складає не дуже значні цифри.

comments powered by HyperComments