Вибух і пожежа на нафтобазі під Києвом (ФОТО, ВІДЕО)

Вівторок, 9 червня 2015, 20:12
Причиною пожежі на нафтобазі «БРСМ-нафта» у Василькові, що спричинила вибух і людські жертви, стало порушення техніки безпеки.
Вибух і пожежа на нафтобазі під Києвом (ФОТО, ВІДЕО)

Таку версію озвучив секретар РНБО України Олександр Турчинов, відзначивши, проте, що версію теракту теж доки ніхто не виключає.

 

«Дві версії початку цієї пожежі: перша - і найбільш реальна - порушення правил техніки безпеки, і друга - це диверсія. Встановлена причина пожежі буде тільки після того, як вона буде повністю злокалізована. ГСЧС почала локалізацію пожежі створений штаб», - заявив він.

Пожежа почалася увечері в понеділок, 8 червня. Він спочатку охопив три резервуари, постраждали чотири співробітники підприємства. Пожежники вступили у боротьбу з вогнем, але не змогли його здолати до ранку вівторка, коли нафтобазу струснув потужний вибух.

У результаті трагедії  станом на 12:00 одна людина загинула і чотирнадцять травмовані, з яких сім працівників ГСЧС України.

Глава держслужби з надзвичайних ситуаціях Микола Чечоткін вважає, що на гасіння пожежі на нафтобазі біля Василькова піде ще приблизно доба.

За його словами пожежникам вдалося вже зайти безпосередньо на саму нафтобазу. «Вже зайшли на територію БРСМ рятувальники і пожежники і приступили до гасіння вогнищ займання прямо там», - розповів Чечоткін.

У свою чергу директор Укргідрометцентра Микола Кульбіда заспокоїв киян: хмара диму від пожежі на нафтобазі під Васильковом Києву не погрожує, оскільки в найближчі 4 дні в Київській області буде північний вітер.

«Напрям вітру зараз північний, тобто поширення цієї хмари відбувається поступово у напрямі Білої Церкви, Васильківського і Миронівського районів. Упродовж найближчих 4 днів істотних змін ні в напрямі, ні в швидкості не станеться», - сказав Кульбіда.

Також він додав, що в Укргідрометцентрі не прогнозують найближчими днями і дощу, тобто немає ризику попадання забруднюючих речовин з диму на поверхню землі з осіданнями.

«Дощів ми практично не чекаємо. Тобто погода сприяє переміщенню шкідливих речовин в протилежну сторону від Києва, і киянам нічого хвилюватися», - підбив підсумки директор Укргідрометцентра.

comments powered by HyperComments