Активісти під Радою вимагають дати спокій малому бізнесу, - "Українські новини"

Середа, 17 червня 2015, 16:30
У Києві під Верховною Радою триває пікет проти обов'язкового введення касових апаратів для середнього та малого бізнесу.
Активісти під Радою вимагають дати спокій малому бізнесу, - "Українські новини"
Активісти запевняють, що дії влади призведуть лише до зростання цін і збагаченню олігархів. Про це пишуть "Українські новини".
 
"Не встиг бізнес оговтатися від владних ініціатив щодо Єдиного соціального внеску, нової системи адміністрування ПДВ, податків на нерухомість і землю, підвищення прибуткового податку, як відбувся наступ на спрощену систему, яку підприємці спільними зусиллями змогли відстояти навіть при режимі екс-президента України Віктора Януковича ", - заявляє активіст і адвокат Анатолій Башловка.
 
Активісти впевнені, що спроба влади знову ввести касові апарати, обернеться лише додатковим навантаженням на малий і середній бізнес, і, як наслідок, відіб'ється на зростанні цін.
 
"Влада розчищає ринок для олігархів! Введення касових апаратів не є поганим саме по собі, але здійснювати його зараз, в умовах, коли підприємець зберігає кожну копійку, а доходи малого бізнесу катастрофічно скорочуються через низьку купівельну спроможність громадян - просто безумство! Влада знову захищає інтереси олігархів і розчищає їм ринок від зайвих конкурентів, нехай навіть таких маленьких як ми ", - кажуть підприємці.
 
За їх даними, для обслуговування касових апаратів потрібно наймати ще одного працівника, що є додатковим навантаженням. "Ціни зростуть, люди перестануть купувати, малий бізнес просто зникне", - обурюються вони.
 
Також активісти впевнені, що після придбання касового апарату, підприємець стає заручником корупційної системи їх обслуговування.
 
comments powered by HyperComments