Теракти в Єрусалимі: чи небезпечно їхати туристам у святі місця

Четвер, 15 жовтня 2015, 11:30
Після щоденних терактів в Єрусалимі ізраїльська влада направляє армію на допомогу поліції. В країні все частіше нападають з ножами на солдатів і мирних жителів - радикальні ісламісти оголосили «третю інтифаду» (озброєне повстання).
Теракти в Єрусалимі: чи небезпечно їхати туристам у святі місця

Араби, нагадаємо, влаштували в Ізраїлі терор після того, як їх перестали пускати у святі для мусульман місця.

Ситуація загострилася в ніч на середу. Вихідець з арабської общини Єрусалиму на машині врізався в автобусну зупинку з людьми, яких потім почав добивати ножем і сокирою.

Терорист, як виявилося, працював в ізраїльській телефонній компанії і наїхав на людей на службовій машині. Того ж дня в іншому кварталі Єрусалиму двоє екстремістів з пістолетами і ножами напали на пасажирів автобуса : вони убили двох і ранили ще десятеро людей.

Чи небезпечно їхати в Єрусалим

"В Єрусалимі зараз потрібно бути обережним через різанину, яку влаштували араби", - розповіла українка Ольга Дейнека, що живе в Ізраїлі. -

Звичайно це підлітки зі східного Єрусалиму "під кайфом", вони нападають з кухонними ножами на перехожих. Найчастіше атакують в Старому місті, говорить Ольга.

Менеджер турфірми Олена Горячева радить туристам уникати походу в мусульманський квартал, на Храмову гору і в район біля Дамаських воріт.

"Краще не ходити на ринки, а святі місця відвідувати до 8 ранку, коли ще немає натовпів. Адже нападають зазвичай під час пік в жвавих місцях", - говорить вона.

Горячева радить сторонитися дивних людей, наприклад, одягнених в куртки (у Ізраїлі зараз близько 30 градусів жари). Під верхнім одягом вони цілком можуть ховати ножі іпістолети.

За словами представника турфірми, краще утриматися від поїздок у Віфлеєм, на палестинські території, в східні райони Єрусалиму.

МЗС України вже офіційно рекомендував утриматися доки від поїздок в Ізраїль.

comments powered by HyperComments