Америка хоче надати України 300 млн доларів на покращення ЗСУ

Субота, 7 листопада 2015, 16:35
Нещодавно США ухвалило законопроект про виділення українській державі 300 млн доларів. Ці гроші підуть на військову поміч.
Америка хоче надати України 300 млн доларів на покращення ЗСУ

Мета військової допомоги від США – зміцнити збройні сили України перед російської агресією. У четвер, цього тижня, документ у Палаті підтримало 370 голосів.

Законопроект про військову поміч Україні був вже створений давно, і Конгрес вже підтримував його, однак Обама ветував документ, бо, на його думку, там були розбіжності в деяких положеннях.

Потім розбіжності погодили, і глава США ратифікував документ про бюджет, відповідно до якого країна зможе уникнути кризи і відтермінувати різні конфлікти з приводу федеральних витрат і державного боргу до 2017 року.

Сенат має дати «добро» на новий варіант закону вже на наступному тижні, не звертаючи уваги на спроби змінити положення, які торкаються Гуантанамо. Мова йде про обмеження на те, щоб перевести в’язнів з цієї бази на територію США, де утримують 112 іноземців, яких підозрюють у тероризмі.

Представники Конгресу сподіваються, що президент Обама ухвалить закон, не звертаючи уваги на Гуантанамо, однак у Білому домі жодного слова про його плани не кажуть.

Обама, який дав обіцянку закрити тюрму до того, як облишить свій пост у січні 2017 року, повідомив, що питання з приводу Гуантанамо були найголовнішими причинами його дії не підписувати першу версію документа.

 

 

 

comments powered by HyperComments