Польща змінить принципи працевлаштування українців

Понеділок, 29 серпня 2016, 23:38
Як повідомляє Польське радіо, замість заяв роботодавців про намір доручити виконання роботи іноземцю, будуть діяти дозволи, які будуть видавати районні бюро праці.
Польща змінить принципи працевлаштування українців

Голова Польсько-української господарчої палати Яцек Пєхота пояснює, що нинішні проблеми пов'язані з тим, що, бажаючи спростити процедуру працевлаштування сусідів з-за східного кордону, в Польщі діють надмірні спрощення. Він каже, що заяви не реєструють на центральному рівні, а це ускладнює їх перевірку. Яцек Пєхота зазначає, що є роботодавці, які подають значно більше заяв, ніж вони в змозі найняти працівників. Отже, частина документів потрапляє на чорний ринок.
Читайте також

Польща планує зміцнити кордон з Україною
Яцек Пєхота вважає, що ця проблема незабаром зникне. З 2017 року замінять заяви на дозволи, які будуть видавати бюро праці. Їх видаватимуть автоматично, але завдяки реєстрації, їх вірогідність буде простіше перевірити.
Голова Польсько-української господарської палати визнає, що існує ризик, що Центру зайнятості не встигатимуть з перевіркою заяв. При цьому він додав, що є ідея, щоб оплати за видачу цих дозволів залишалися в бюро, а це дозволить наймати додаткових працівників.
Як повідомляв УНІАН, з 1 січня 2017 року Польщі зрівняють заробітні плати сезонних працівників з-за кордону і поляків.
«Понад 95% працюючих в Польщі іноземців родом з України», - підкреслив заступник міністра сім'ї, праці і соціальної політики Польщі Станіслав Швед.

comments powered by HyperComments