Теракт в Стамбулі: реакція офіційцного Києва

Неділя, 1 січня 2017, 15:18
Президент України Петро Порошенко та глава МЗС України Павло Клімкін висловились щодо теракту у Стамбулі.
Теракт в Стамбулі: реакція офіційцного Києва

Петро Порошенко засудив теракт у Стамбулі, який стався нічному клубі Reina у новорічну ніч.

«В Україні шоковані звісткою про жахливий терористичний акт, підступно скоєний у новорічну ніч у Стамбулі, який спричинив десятки людських жертв. Ми поділяємо скорботу турецького народу. Сумуємо разом з тими, хто втратив рідних та близьких, – йдеться у тексті співчуття, направленому президенту Туреччини Реджепу Тайїпу Ердогану. – Від імені народу України та від мене особисто прошу передати глибокі співчуття і слова підтримки родинам загиблих і побажання найскорішого одужання усім пораненим.

Про це глава держави написав на своїй сторінці в Тwitter.

«Рішуче засуджую жорстокий теракт у Стамбулі в новорічну ніч. Мої думки – із сім'ями жертв. Тероризм має бути зупинено», – написав він.

Також свою солідарність з турецьким народом у боротьбі з терором висловив глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін:

«Жахлива звістка зі Стамбула. Терористична атака в нічному клубі забрала життя десятків людей. Солідарні з турецькими друзями у боротьбі з терором», – написав він.

Нагадаємо, що стрілянину в нічному клубі Стамбула Reina відкрила людина, одягнена в костюм Санта-Клауса. У результаті загинуло 39 людей, ще 69 отримали поранення. Деякі з поранених у критичному стані. Поліція розшукує нападника. З 21 впізнаної жертви стрілянини громадян України немає.Обидві громадянки України, котрі були у клубі під час нападу, живі. Міністерство закордонних справ України відкрило гарячу лінію для українців, які хочуть перевірити місцезнаходження своїх рідних в Стамбулі.

Клуб Reina, на який було скоєно напад, розташований у районі Бешикташ. У момент нападу там було кілька сотень людей. Клуб популярний не лише серед місцевих жителів, а й іноземців

comments powered by HyperComments