Підтримка цілісності України зміцнює безпеку в Європі – Трамп

П'ятниця, 10 лютого 2017, 21:46
Американський лідер відправив послання на ім'я президента Литви Далі Грібаускайте.
Підтримка цілісності України зміцнює безпеку в Європі – Трамп

Президент США Дональд Трамп вважає, що підтримка суверенітету і територіальної цілісності України сприяє зміцненню європейської безпеки. Про це йдеться в листі, текст якого оприлюднило американське посольство у Вільнюсі. Лист було направлено з нагоди яке відзначають 16 лютого Дня відновлення державності Литви.

«Литва є лідером в просуванні демократії та зміцненні трансатлантичного співтовариства. Ваші підтримка суверенітету і територіальної цілісності України, а також зусилля, покликані розширити диверсифікацію джерел енергоресурсів, просувають наші спільні цілі, які полягають в тому, щоб зміцнити європейську та регіональну безпеку», – пише Дональд Трамп.

За його словами, Сполучені Штати «горді називати Литву другом і союзником». Нинішній американський уряд налаштований на роботу з владою Литви заради досягнення спільної мети, запевнив Трамп.

Як відомо, президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте підтримує створення проукраїнської коаліції у світі, яка буде виступати за мир і процвітання. Про це вона сказала на спільній з президентом України Петром Порошенко прес-конференції у Києві.

comments powered by HyperComments